Мали Зворник

ОДЕЉЕЊЕ ЗА ОДРАСЛЕ

Одељење за одрасле налази се на спрату Библиотеке на површини од  80 м2. 

Читалачка публика своје потребе за књигом и читањем највише остварује на овом одељењу чији фонд  има око 40.000 публикација. Ту се могу наћи најактуелнији наслови из белетристике  као и сви значајни наслови књижевних класика. Књиге су смештене по УДК систему и у слободном су приступу.

Поред редовних послова везаних за непосредан рад са корисницима, пружања информација и претраживања, поред локалне и узајамне базе података БИСИС, обављају се следећи послови:

-пријем враћених публикација и раздуживање корисника

-вршење уписа нових корисника

-издвајање оштећених књига за расход

-разврставање библиотечке грађе по УДК систему

-проверавање задужења невраћених књига и вршење опомена корисника з аповрат позајмњене грађе

-вршење континуиране промације Библиотеке “17.септембар” Мали Зворник путем званичне facebook странице, такође и путем инстаграм налога.

Дневна и недељна штампа је свакодневно у употреби и на располагању заинтересованим грађанима који редовно долазе у библиотеку како би прочитали актуелну штампу. У читаоници одељења за одрасле налази се дневна и недељна штампа: Политика, Блиц, НИН, Вечерње новости, Глас Подриња, Базар, Илустрована политика, Лековито биље, Руски доктор, Лепи и срећни.

У читаоници библиотеке корисници за задовољење својих потреба као што су: образовање, комуникација, обавештеност и забава имају на располагању три рачунара са интернетом које могу бесплатно да користе.

Корисници су у прилици да сами, преко Интернет клуба у Библиотеци, трагају за информацијама, претражују интернет, користе његове сервисе, електронску пошту и тако даље.

Библиотека „17.септембар“ настоји да својим корисницима пружи адекватне услуге из области претраживања електронских база података, каталога, интернет ресурса, електронских библиографија, као и да снажно подржи развој информационих технологија и њихово познавање међу грађанима Малог Зворника.

Простор читаонице се користи и за потребе одржавања књижевних вечери или семинара.

June 2024
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930