Мали Зворник

ОДРЖАН САСТАНАК ПОДРУЖНИЦЕ БИБЛИОТЕКАРА МАЧВАНСКОГ ОКРУГА У НАШОЈ БИБЛИОТЕЦИ

Имали смо прилику данас да Наша библиотека буде домаћин састанка подружнице библиотекара Мачванског округа.

Проф. др Гордана Стокић Симончић, која је редовни професор на Универзитету у Београду, Филолошком факултету и Горан Траиловић, библиотекар-саветник у Библиотеци у Панчеву су представили књигу “Библиотека кроз време: национални хоризонти.” “Најшире дефинисана улога библиотеке – да повезују људе и забележено знање – директно зависи од стратегијских циљева које једно друштво себи поставља у домену образовања, информисања и културног развоја својих чланова.”

Гордана Ђоковић, ванредни професор и Анђела Стошић, асистент на Филолошком факултету су говориле о Катедри за библиотекарство.

Библиотека Катедре за библиотекарство и информатику поседује близу 5.000 публикација које се уклапају у потребе студената и професора Катедре, па се тако у њој налазе референсна збирка, литература из области библиотекарства, информатике, историје књиге и библиотека, музеологије, културологије, архивистике, менаџмента, те известан број публикација домаће и стране белетристике.

Састанку је присуствовао и Небојша Цвејић, надзорник над стручним радом у библиотекама из наше матичне ” Библиотеке шабачке”

Све у свему, дивно дружење, стечена нова знања и размена искустава.

“Књига је јединствена, преносива магија.”– Стивен Кинг

June 2024
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930